Vrienden van Duchenne | Verslag 2022
18528
page-template-default,page,page-id-18528,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2022

Eindelijk weer een Duchenne Triathlon!

Twee jaar hebben we erop gewacht, maar afgelopen zaterdag mochten we weer los! De 14e editie van de Duchenne Triathlon in het Boschbad te Apeldoorn is een feit. 23 teams zetten zich dit jaar in voor Duchenne en haalden samen maar liefst €25.720 sponsorgeld op.
Aan alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers: BEDANKT!

Dit jaar begon onze 1/8 Triathlon extra vroeg. Gelukkig hebben we een heerlijke (na)zomer en scheen de zon de hele dag! Om 09.15u startten de deelnemers met het zwemmen van de 500 meter in het Boschbad. Dit was voor velen toch best pittig en één iemand moest eerder stoppen vanwege kramp. De wissel met de fietsers ging vlot en ook de hardlopers kwamen goed weg. Bij hen zorgde de warmte voor wat extra zwaarte, maar omdat het parcours het grootste gedeelte door het bos liep, werd er uiteindelijk door iedereen een prachtige sportieve prestatie geleverd.

Team Gelre Cardiologie 3 behaalde de snelste tijd, 1:22:52, op de voet gevolgd door team Nysingh TRIO COLORE met 1:22:54. Team Zweten voor Nick 4, die alle onderdelen alleen gedaan heeft, kwam als vijfde binnen met 1:25:01, een super prestatie!
Kijk hier voor alle neergezette tijden die dag.

De beker voor het team met de hoogste opbrengst ging naar Team Zweten voor Nick 3met maar liefst €3.320 en de beker voor het team met de een-na-hoogste opbrengst naar team Nysingh TRIO COLORE met €3.260.

Geen verrassing was dat dit jaar de beker voor het aanbrengen van de meeste teams weer naar Team Zweten voor Nick ging, die met maar liefst 10 teams deelnamen. Deze beker werd dan ook onder luid gejuich door Nick zelf in ontvangst genomen! 

Rotary Apeldoorn Noord verzorgde weer met veel passie de catering. De netto opbrengst hiervan wordt nog toegevoegd aan het totale sponsorbedrag. Rotary Club Arnhem bemande de inschrijftafel. Hulde aan deze leden van de Rotary voor hun inzet! Een speciaal woord van dank ook aan de Teenstra Foundation voor hun royale financiële bijdrage aan de Duchenne Triathlon! En last but not least: bedankt aan de organisatie van de Triathlon Apeldoorn.

Bekijk de foto’s van deze dag op de site van VriendenvanDuchenne.nl.

We kijken terug op een prachtige, sportieve dag waarbij de samenhorigheid en de inzet voor alle jongens met Duchenne duidelijk te voelen was!

Graag tot volgend jaar bij de 15e editie van de Duchenne Triathlon op zaterdag 2 september 2023!