Vrienden van Duchenne | Verslag 2016
17323
page-template-default,page,page-id-17323,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2016

VERSLAG VAN DE DAG 2016

 

Zaterdag 10 september jl, was een stralende en zonovergoten dag! En Vrienden van Duchenne vierden een decennium feestje met de organisatie van de 10e Duchenne Triathlon op het prachtige terrein van het Bosschbad in Apeldoorn. Vooral door de inzet van de (oud) bestuursleden van DPP kwam dit jaar de teller van het aantal teams op 35 te staan.

 

Na de gebruikelijke aanmelding van de teams in het Duchenne kwartier volgende de briefing. Er werd weer flink maar sportief gestreden in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen. Dit jaar was het scala van sportlieden ook weer divers. Van jong tot oud en van beginnend tot gevorderd en weer van alle deelnemers een mooie sportieve prestatie!

 

BVA Auctions was helaas niet present om haar titel te verdedigen en team Drie Moedige Doorzetters heeft deze beker overgenomen. Met als knappe 2e plaats team Nysingh 1 gevolgd door team Hotel Bergse Bossen. De prijs van het eerste damesteam kwam op naam van Tania Jacobs, die deze trio zelfs solo uitvoerde, wat een extra prestatie!
Deze keer was er geen beker voor het team met de hoogste opbrengst, maar wel voor de jongste deelnemer Marel ten Kate (14 jaar) en de oudste deelnemer Rob van de Griendt (76 jaar). Wat een topprestatie van beiden; chapeau!

 

Rotary Apeldoorn Noord verzorgde weer zoals voorgaande jaren met veel passie de catering bij de ingang van het zwembad. Naast de gebruikelijke broodjes werden nu ook weer hamburgers gegrild en door het warme weer gingen de ijsjes als warme broodjes van de hand. Hulde aan deze leden van de Rotary voor hun inzet en deze prachtige opbrengst van € 950,=.

 

Dit sportieve evenement heeft in totaal € 30.150,- opgebracht aan sponsorgelden en dat is gezien de huidige economische situatie een hele mooi opbrengst. Hiermee konden we tijdens de prijsuitreiking ook het totaal van Vrienden van Duchenne opschroeven tot € 632.566,=.

 

Zoals gebruikelijk werd deze sportieve dag afgesloten met de inmiddels bekende after-party, waar onder het genot van een heerlijke kipsaté of broodje beenham en een drankje nog gezellig nagesproken werd over de sportieve resultaten en ervaringen.

 

Nogmaals onze grote dank aan iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft! Weer een super geslaagd evenement met een fantastisch resultaat, waarmee we weer onderzoek naar de genezing van Duchenne kunnen bekostigen!

 

Klik hier voor de deelnemers, sponsoren en uitslagen voor het jaar 2016.

 

Ed Bergsma
Maarten-Jan Brouwer
Roy Brouwer
Huub Deterd
Mark Steinhauer