Vrienden van Duchenne | Verslag 2017
18006
page-template-default,page,page-id-18006,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2017

VERSLAG VAN DE DAG 2017

 

Als op zaterdag 9 september jl. de opbouw begint voor de 11e Duchenne Triathlon komt de regen met bakken uit de lucht. Het prachtige Boschbad lijkt ontroostbaar, maar langzaam klaart de lucht en kunnen de Vrienden van Duchenne zich klaarmaken voor de strijd tussen 21 deelnemende teams.

 

Na de gebruikelijke aanmelding in het Duchenne kwartier en de briefing maken de teams zich op voor een toch wat natte en koude wedstrijd. Maar er wordt zeker niet minder en vooral sportief gestreden in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen. Dit jaar was het scala van sportlieden ook weer divers. We zien een toptijd in zwemmen, maar ook prachtige recreatieve tijden bij het fietsen. Van jong tot oud en van beginnend tot gevorderd en weer van alle deelnemers een mooie sportieve prestatie!

 

Team Drie Moedige Doorzetters wist dit jaar haar titel voor de 1st plek te prolongeren. Met als knappe 2e plaats team Van Benthem en Keulen, gevolgd door team Nysingh II. De prijs van het eerste damesteam kwam op naam van Iker, een mooie prestatie van deze inmiddels trouwe deelneemsters!

 

Dit jaar hadden we voor de 3 teams met de hoogste opbrengst een super leuke aanvoerdersband laten maken. Complimenten voor deze prachtige bedragen! Team VEEL en SNEL voor Dean €2579, Nysingh tegen Duchenne €2075 en Dames voor Roel €2050.

 

Ook hadden we weer een beker voor de jongste deelnemer, die Marel ten Kate weer in ontvangst mocht nemen en voor de oudste deelnemer Emiel Felix. Wat een topprestatie van beiden; chapeau!

 

Als laatste gefinisht, maar als absolute winnaars van ons evenement eren we nog onze Afghaanse deelneemsters, met wel een heel bijzonder verhaal. Echt trots en super knap dat jullie meegedaan hebben! Dan realiseren we ons weer eens waar we dit evenement met z’n allen voor organiseren…

 

Rotary Apeldoorn Noord verzorgde weer zoals voorgaande jaren met veel passie de catering bij de ingang van het zwembad. Naast de gebruikelijke broodjes werden nu ook weer hamburgers gegrild, maar ook heerlijke kippendijtjes gingen als warme broodjes van de hand. Hulde aan deze leden van de Rotary voor hun inzet en deze prachtige opbrengst van € 720=.

 

Dit sportieve evenement heeft in totaal € 21.334,- opgebracht aan sponsorgelden en daar mogen we best wel trots op zijn. Hiermee kunnen we het totaal van Vrienden van Duchenne opschroeven tot €653.900,=.

 

Zoals gebruikelijk werd deze sportieve dag afgesloten met de inmiddels bekende after-party, waar onder het genot van een heerlijke kipsaté of broodje beenham en een drankje nog gezellig na-gesproken werd over de sportieve resultaten en ervaringen.

 

Nogmaals onze grote dank aan iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft! Weer een super geslaagd evenement met een fantastisch resultaat, waarmee we weer onderzoek naar de genezing van Duchenne kunnen bekostigen!
Klik hier voor uitslagen en foto’s van het jaar 2017.

 

De sponsoropbrengsten van de 21 teams waren als volgt:
Team VEEL EN SNEL voor Dean €2579, Nysingh tegen Duchenne €2075, Dames voor Roel €2050, DeFotomakers voor Nick €1060, Iker €313, Asselbergs & Klinkhamer Advocaten €978, Oxylo pensioen | actuarieel advies €600, Klamme Hand tegen Duchenne I €1645, Klamme Hand tegen Duchenne II €875, Nysingh II €1375, Zweten voor Nick €1187,50, Saluma €1085, Drie Moedige Doorzetters €345, Van Benthem en Keulen €1000, De Ramish renners €277, Paulus Interim Management €550, R&B voor DPPNL €415, Rotary Apeldoorn Noord €1280, Factor Bedrijfsovernames €500, Toos voor Roel €1254 en Rotary Arnhem tegen Duchenne €1575.