Vrienden van Duchenne | Verslag 2015
16992
page-template-default,page,page-id-16992,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2015

VERSLAG VAN DE DAG 2015

 

Zaterdag 5 september jl. werd voor de 9e keer de Duchenne Triathlon georganiseerd, zoals gebruikelijk op het prachtige terrein van het Boschbad in Apeldoorn. De inschrijvingen uit Apeldoorn en omgeving kwamen langzaam op gang. Maar gelukkig kregen we ondersteuning van de bestuursleden van DPP, zodat we uiteindelijk met maar liefst 42 teams aan de start konden verschijnen. De dag startte regenachtig en maar het werd droog bij de briefing en dat is gelukkig zo gebleven tot na de lunch. En er werd weer flink maar sportief gestreden in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen. Met weer een breed scala aan deelnemers van jong en ouder. En soms in een enorm tempo, maar vaak ook een stuk relaxter, maar niet met minder plezier. Voor alle deelnemers een mooie sportieve prestatie!

 

BVA Auctions prolongeerde wederom haar eerste plaats van vorig jaar, en verbeterde zelfs de tijd van vorig jaar met 1 minuut. Tweede werd Pieters Bouwtechniek, gevolgd door het team LichtXpert. Van de damesteams prolongeerde team Iker haar titel.

 

De prijs voor het team met de hoogste opbrengst ging dit jaar naar Wim van de Kant, die met 11 teams ruim € 6.500 heeft geworven. Ook fantastische opbrengsten waren er voor team Nysingh (ruim € 4.000), KvvR (ruim € 4.100), Go4Ralph (€ 4.300), VNG (ruim € 4.800) en team Justus25 (€5.100). Daarnaast hadden we dit jaar een extra beker voor de 8-jarige Floor van Leeuwen, die op eigen houtje met flessen inzamelen € 143 gesponsord heeft. Wat een topprestaties van allemaal !

 

Rotary Apeldoorn Noord verzorgde weer met veel passie de catering bij de ingang van het zwembad. Naast de gebruikelijke broodjes werden nu ook hamburgers gegrild en ondanks het slechte weer steeg de netto opbrengst naar € 875. Hulde aan deze leden van de Rotary voor hun inzet en deze prachtige opbrengst!

 

Totaal is maar liefst €43.000 aan sponsorbijdragen toegezegd. Echt een fantastisch resultaat in deze economisch moeilijke tijd! Hiermee konden we tijdens de prijsuitreiking ook het totaal van Vrienden van Duchenne door de 6 ton draaien tot € 604.470 !

 

Zoals gebruikelijk werd deze sportieve dag afgesloten met een gezellige after-party, waar onder het genot van een heerlijke lunch en een drankje nog nagesproken werd over de sportieve resultaten en ervaringen.

 

Nogmaals onze grote dank aan iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft! Weer een super geslaagd evenement met een fantastisch resultaat, waarmee we weer onderzoek naar de genezing van Duchenne kunnen bekostigen!

 

Klik hier voor de deelnemers, sponsoren en uitslagen voor het jaar 2015.

 

Ed Bergsma
Maarten-Jan Brouwer
Roy Brouwer
Huub Deterd
Mark Steinhauer

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos