Vrienden van Duchenne | Verslag 2014
16522
page-template-default,page,page-id-16522,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2014

Verslag van de dag 2014

 

Zaterdag 6 september jl. werd voor de 8e keer de Duchenne Triathlon georganiseerd, zoals gebruikelijk op het prachtige terrein van het Boschbad in Apeldoorn. Rotary Apeldoorn Noord verzorgde weer de catering bij de ingang van het zwembad, met ook weer een mooie opbrengst.

 

De inschrijvingen uit Apeldoorn en omgeving kwamen langzaam op gang. Maar gelukkig kregen we ondersteuning vanuit Leiden van DPP en ook weer van de familie Van de Kant, waardoor we met maar liefst 30 teams aan de start konden verschijnen. En er werd weer flink maar sportief gestreden in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen. Met weer een breed scala aan deelnemers van jong en ouder. En soms in een enorm tempo, maar vaak ook een stuk relaxter, maar niet met minder plezier. Voor alle deelnemers een mooie sportieve prestatie!

 

BVA Auctions prolongeerde wederom glansrijk haar eerste plaats van vorig jaar, zij bleken ook dit jaar weer onverslaanbaar. Tweede werd het team Boschbad, gevolgd door het team Hotel Bergse Bossen. Van de damesteams prolongeerde team Iker haar titel. Deze dames ontvingen ook nog de beker van 2013, die per abuis vorig jaar aan het verkeerde team was uitgereikt.

 

De prijs voor het team met de hoogste opbrengst ging dit jaar naar het bestuur van DPP. Door actieve werving, ook met een mooie en pakkende tekst op Facebook leverde een enorme stroom aan donaties op, met een totaal van €6.100. Absoluut een record! Ook fantastische opbrengsten waren er voor team Circusdirectie, ruim €2.300 en team Dirk Vroege van ruim €2.700!

 

Totaal is maar liefst €23.000 aan sponsorbijdragen toegezegd, maar het loopt nog steeds op. Wat een fantastisch resultaat in deze economisch moeilijke tijd! Hiermee konden we tijdens de prijsuitreiking ook het totaal van Vrienden van Duchenne van € 561.000 bekend maken.

 

Zoals gebruikelijk werd deze sportieve dag afgesloten met een gezellige after-party, waar onder het genot van een heerlijke lunch en een drankje nog nagesproken werd over de sportieve resultaten en ervaringen.

 

Nogmaals onze grote dank aan iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft! Weer een super geslaagd evenement met een fantastisch resultaat, waarmee we weer onderzoek naar de genezing van Duchenne kunnen bekostigen!

 

Klik hier voor de deelnemers, sponsoren en uitslagen voor het jaar 2014.

 

Ed Bergsma
Maarten-Jan Brouwer
Roy Brouwer
Huub Deterd
Mark Steinhauer

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos