Vrienden van Duchenne | Activiteiten
16525
page-template-default,page,page-id-16525,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Activiteiten

Top plus Fun

In het weekend van 28 t/m 30 september werd bij altv Quick het tennistoernooi Top plus Fun georganiseerd. Niet alleen een sportief evenement met een categorie Top en een categorie Fun. Maar vooral ook een bijzonder gezellig feest met een fantastische sfeer. En dit jaar waren wij geselecteerd als goede doel voor de opbrengst. En die opbrengst werd een absoluut record en een fantastisch resultaat : €11.250!

Namens Vrienden van Duchenne : Hulde aan de organisatie, aan alle vrijwilligers, aan de deelnemers en de sponsors : Allemaal super bedankt!

Duchenne Heroes

Team Apeldoorn kijkt terug op een zeer intensieve, onvergetelijke en heel bijzondere mountainbikeweek. Na een jaar trainen en voorbereiden hebben wij genoten van de afwisselende tracks en natuur, maar we hebben op bepaalde momenten ook echt af moeten zien om de eindstreep te halen. Wij hopen dat wij met ons enthousiasme en doorzettingsvermogen een financieel steentje bijdragen aan dat waar het werkelijk om gaat, n.l. het vinden van een medicijn tegen de ziekte van Duchenne.

Wij danken al onze sponsoren voor het bijeen brengen van het fantastische bedrag van ruim 22.000 euro!

Carel Daams, Ivo Mönnink, Robert Thomson, Fergus Keith, Ronald Plug, Auke Wiersma, Reijn Exalto, Ed Bergsma.

En Vrienden van Duchenne bedanken dit team van Helden voor deze enorme sportieve prestatie en de fantastische financiële bijdrage !  

Spectaculaire Riant Challenge

Op donderdagavond 6 januari jl. stonden 11 prachtig gewrapte auto’s opgesteld op het marktplein. Met de deelnemers erbij, helemaal klaar voor hun sportieve deelname aan de spectaculaire Riant Challenge, Scan Covery Trial 2011. Roy Brouwer maakte kennis met de deelnemers en deelde een Duchenne-muts en wat lekkers uit voor onderweg, als dank voor hun deelname. Daarna werd officieel door onze wethouder dhr. Metz, een cheque ter waarde van €31.000 aan Roy overhandigd. Hulde aan alle deelnemers en sponsors, super bedankt voor deze fantastische bijdrage in de strijd tegen Duchenne!

RT120 Vredestein Rally 2010

Op zondag 5 september werd de 7e RT120 Vredestein Rally georganiseerd, dit jaar ten bate van Duchenne. Vanaf 9.00 uur verzamelden zich in totaal ruim 80 equipes met prachtige auto’s : modern en klassiek, sportwagens maar ook limousines, met jonge en oudere bestuurders. Kortom een mooie variatie van auto’s en deelnemers. En dat in de prachtige omgeving van Huis te Eerbeek, waar we met stralend weer en in stijl werden ontvangen met koffie en ontbijt.

Na een korte briefing startte de tocht die niet eenvoudig bleek. Maar het meedoen was voor ons veel belangrijker dan het winnen en onderweg hebben we de tocht met veel plezier gevolgd. Na de lunch werden we verwacht op concours d’Elegance waar we onze auto’s tussen alle pronkstukken mochten parkeren en konden genieten van nog veel meer moois op autogebied.
In de tent van Vredestein waren we uitgenodigd voor een afsluitende borrel en de prijsuitreiking. En natuurlijk de veiling, waarbij een aantal mooie stukken voor ter beschikking gesteld waren.
Waaronder een IWC-horloge en een Lancia Fulvia, die door de koper nog eens ingebracht werd na de veiling, waardoor de opbrengst hiervan verdubbelde ! Een prachtige afsluiting van een fantastische dag met een totaalopbrengst voor de VriendenvanDuchenne van € 31.700 !

Met dank aan het bestuur van de Ronde Tafel en alle sponsors !

concours-delegance-66
Start rally

Duchenne Sport Challenge 2010

Met trots kijken wij terug op de Duchenne Sport Challenge 2010. We zijn blij met de sportieve en financiele bijdrage die afgelopen zaterdag 30 oktober door velen geleverd is in de Achmea health Centers.Tijdens deze eerste Duchenne Sport Challenge is ruim 1.000 uur gesport, met een opbrengst van ruim € 25.000. Het resultaat van deze eerste editie is een goede reden om volgend jaar opnieuw de Duchenne Sport Challenge te organiseren.

sport challenge

CFP Facility Open 2009

Alternatieve zeilrace in stormachtig Enkhuizen

De weersvoorspellingen van harde wind op woensdag en storm op donderdag weerhielden de 17 zeilteams van de 5e Facility Open er niet van om naar Enkhuizen te komen.

Een stormachtige wind en windstoten met uitschieters naar een kracht 8 tot 10 (!) zorgde voor een aangepaste race te land en te water. Een combinatie van een fysieke en mentale test op het IJsselmeer en een mentale test op de grens van land en water bij het Zuiderzeemuseum resulteerde in een nieuwe winnaar Doubleyou. Dit team kreeg de beker uitgereikt uit handen van CFP directeur Bram Adema. Essent Support Group en Prisma Facility Management BV ontvingen respectievelijk de 2e en 3e prijs.Het team van Sodexo had de beste snelheid bij de precisierace.

Daarnaast werd een waardecheque van 4500,- euro verstrekt aan Mark Steinhauer en Roy Brouwer van de stichting Duchenne Parent Project. Zowel de teams als de individuele deelnemers hebben een bijdrage geleverd aan deze schenking.

Enthousiaste deelnemers op een Stormachtige Facility Open 2008

Het waren spannende momenten toen er ’s ochtends windkracht 7 bleek te staan en het wedstrijdcomité de koppen bij elkaar stak. Het was de vraag of de regatta door kon gaan maar het verlossende woord kwam na het palaver: We gaan zeilen!!

Na het besluit om de wedstrijd door te laten gaan, gingen de schepen het IJsselmeer op om het parcours te verkennen. Na een gezellige lunch werd het toen toch echt tijd voor het serieuze werk: de wedstrijd!

Alle ingrediënten voor een volwaardige race waren aanwezig: heel veel wind (zelfs een beetje zon), prachtige snelle schepen, enthousiaste bemanning en een echte winnaar: FACILICOM gefeliciteerd!!! Met verwaaide koppen, sterke verhalen, maar vooral vrolijke gezichten kon een ieder onder het genot van een drankje en een hapje nagenieten van een geweldig evenement.

De foto’s liegen er niet om en kunt u bekijken op onze website: www.gocfp.nl. Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Mede hierdoor is het voor ons een groot succes geweest. Uiteraard ook veel dank van de Stichting Duchenne, het goede doel waar 6.500 Euro voor werd opgehaald.

Volgend jaar op 3 september gaat het weer gebeuren. De Facility Open 2009 komt eraan!!