Vrienden van Duchenne | Verslag 2018
18160
page-template-default,page,page-id-18160,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2018

VERSLAG VAN DE DAG 2018

Zaterdag 8 september jl. begint de opbouw voor de 12e Duchenne Triathlon fris maar al gauw wordt het prachtige Boschbad verwarmd door een heerlijk najaarszonnetje en kunnen 35 deelnemende teams zich opmaken voor dit sportieve evenement.

 

Na de gebruikelijke aanmelding in het Duchenne kwartier waar iedere sporter dit jaar een mooi rood Duchenne t-shirt ontvangt, volgt de briefing en maken de teams zich op voor een sportieve strijd. Er wordt weer door veel nieuwe teams gestreden in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen.

 

De beker voor het team met de hoogste opbrengst gaat naar Team Nysingh 1. Dit jaar hebben we een nieuwe beker voor het aanbrengen van de meeste teams. Deze beker wordt in ontvangst genomen door Nick voor maar liefst 7 teams! Chapeau!!

 

De Drie Moedige Doorzetters weten dit jaar weer de 1st plek te veroveren, met als knappe 2e plaats team Factor bedrijfsovernames. Gevolgd door team Nick 1 met een enorme eindsprint van loper Stefan ! De prijs van het eerste damesteam komt op naam van Duchenne GTFO, ook een mooie prestatie.

 

Na de prijsuitreiking wordt er nog een dankwoord gericht aan Mark Steinhauer voor de organisatie van de triathlon gedurende de afgelopen 12 jaar, waarna Bas Ten Kate en Ed Bergsma het stokje gaan overnemen.

 

Rotary Apeldoorn Noord verzorgt weer zoals voorgaande jaren met veel passie de catering bij de ingang van het zwembad. Naast de gebruikelijke broodjes worden nu ook weer hamburgers gegrild. Een dikke pluim voor de leden van de Rotary voor hun inzet en deze prachtige opbrengst van € 975.

 

Dit sportieve evenement heeft in totaal € 28.174 opgebracht aan sponsorgelden en daar mogen we best wel trots op zijn. Hiermee kunnen we het totaal van Vrienden van Duchenne opschroeven tot € 682.074 !

 

Zoals gebruikelijk wordt deze sportieve dag afgesloten met de inmiddels bekende after-party, waar voor alle deelnemers nu een heerlijke Mexicaanse lunch klaar staat en er wordt nog gezellig na-gesproken over de sportieve resultaten en ervaringen.

 

Nogmaals onze grote dank aan iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft! Weer een super geslaagd evenement met een fantastisch resultaat, waarmee we weer onderzoek naar de genezing van Duchenne kunnen bekostigen!

 

Klik hier voor uitslagen en foto’s van het jaar 2018.