Vrienden van Duchenne | Verslag 2012
16761
page-template-default,page,page-id-16761,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2012

Verslag van de dag 2012

 

Zaterdag 8 september jl. organiseerde Stichting Vrienden van Duchenne voor de 6e maal de Duchenne Triathlon op het prachtige terrein van het Boschbad (voorheen Kristalbad) in Apeldoorn.

 

Voor deze 6e editie hadden zich 29 teams ingeschreven. Daarnaast had niet alleen het D1 voetbalteam van Victoria Boys weer ingeschreven, maar nu ook de C1. Deze jonge mannen hebben met z’n allen een complete 1/16 triathlon gedaan; een enorme prestatie!

 

De overige sporters hebben de 1/8 triathlon voltooid, de meeste met z’n drieën maar sommige ook alleen of met z’n tweeën. En er werd weer flink gestreden in het water, op de fiets en tijdens het hardlopen. De 6e editie van de Duchenne Triathlon werd glansrijk gewonnen door het team van BVA Auctions, gevolgd door het herenteam van Pink Roccade. Last minute deelnemer en vaste sponsor Team Canada werd derde. Een bijzondere prestatie werd geleverd door het team Los Lobos. Het ontbreken van ervaring werd meer dan gecompenseerd door een enorm doorzettingsvermogen van alle 3 de deelnemers. Op een oude oma-fiets werd uiteindelijk het heuvelachtige parcours bedwongen en de jonge loopster heeft voor het eerst in haar leven de 5 kilometer hard gelopen. Hulde voor deze doorzetters voor het goede doel! Pink Roccade werd met haar damesteam eerste en de prijs voor de hoogste opbrengst ging dit jaar naar Eric Coppens, die € 2.250 voor zijn team gesponsord kreeg. Het Kadaster had met hun ludieke traploopwedstrijd in het gebouw van het Kadaster ook weer een bedrag van € 500 opgehaald. En ook Liesveld advocaten hadden met hun relaties een hele mooie bijdrage voor Duchenne bij elkaar gekregen. En natuurlijk waren ook de teams van FC Sam weer van de partij, die zelfs de avond voor het evenement met een ‘Duchenne sponsorton’ bij een feest een flink bedrag ophaalden!

 

Totaal is er maar liefst € 18.000 aan sponsorbijdragen toegezegd, maar het loopt nog steeds op. En hiermee konden we tijdens de prijsuitreiking bekend maken dat we met onze Apeldoornse stichting de magische grens van € 500.000 aan gerealiseerde sponsorgelden overschreden hebben !

 

Deze prachtige en sportieve zomerdag werd daarna weer afgesloten met een gezellige after-party, waar onder het genot van een heerlijke lunch en een drankje nog nagesproken werd over de sportieve resultaten en ervaringen.

 

Klik hier voor de deelnemers, sponsoren en uitslagen voor het jaar 2012

 

Nogmaals onze grote dank aan iedereen die een bijdrage geleverd heeft!

 

Ed Bergsma
Maarten-Jan Brouwer
Roy Brouwer
Huub Deterd
Mark Steinhauer
Jacko van der Windt

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos