Vrienden van Duchenne | Verslag 2009
16767
page-template-default,page,page-id-16767,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verslag 2009

Verslag van de dag 2009

 

Na een erg regenachtige nacht werd het in de loop van de ochtend droog. Langzaam verzamelden zich rond 10.00 uur in de ochtend de eerste sporters. Verbonden in de strijd tegen Duchenne kwamen ruim 120 deelnemers in het Duchenne-kwartier bijeen om zich onder het genot van een kopje koffie en thee voor te bereiden op de sportieve prestaties. Ondanks de moeilijke omstandigheden als gevolg van de kredietcrisis is het toch weer gelukt om 44 teams te verzamelen en dat is echt een mooi resultaat. Variërend van ongetraind en onvoorbereid tot de ultieme triathlon-expert ontstond een bonte verzameling van teams die rond 11.30 na het startschot te water gingen.

 

Na ruim een uur was het eerste team al weer binnen en drie kwartier later het laatste team. Complimenten voor iedereen en altijd weer blij als iedereen veilig en zonder blessures de finish haalt. De eerste plaats ging dit jaar naar Pieters Bouwtechniek uit Utrecht, op de voet gevolgd door de winnaar van de eerste twee edities, belastingdienst ICT, en een verdienstelijke derde plek voor Karwei Apeldoorn. Bij de dames ging de eerste plaats naar de Steinhauer girls. De prijs voor de grootste financiële bijdrage per team ging ook dit jaar weer naar de heren van PIVO uit Apeldoorn. In de uitslagenlijst is de precieze uitslag van de Duchenne Triathlon 2009 opgenomen.

 

Daarna bleef het nog lange tijd gezellig in de after-party tent in het kristalbad en onder het genot van een heerlijke lunch werd nagesproken over de sportieve prestaties. Dat sport verbroedert en verbindt is al heel lang bekend. Ook dit jaar zijn we weer onder de indruk door dit feit. Ondanks de genoemde kredietcrisis is toch weer gelukt om ruim 30.000 euro bij elkaar te verzamelen en daar mogen we trots op zijn. We zijn de deelnemers, supporters en alle sponsoren hier dan ook zeer dankbaar voor. De strijd tegen Duchenne is nog niet gestreden en we blijven daarom actief om het onderzoek naar de genezing te ondersteunen.

 

Uit de reacties na afloop blijkt veel enthousiaste belangstelling voor de 4e editie van de Duchenne Bedrijven Triathlon. De bijzonder atmosfeer in het Kristalbad werkt magisch en veel teams hebben al aangegeven volgend jaar terug te willen komen. Wij gaan er het komende jaar weer hard aan werken om het succes van 2009 weer te evenaren en hopelijk te verbeteren.

 

Klik hier voor de deelnemers en sponsoren voor het jaar 2009.

 

Met een sportieve groet en nogmaals dank aan iedereen,

 

Bram Adema
Ed Bergsma
Maarten-Jan Brouwer
Roy Brouwer
Huub Deterd
Mark Steinhauer

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos